Aldrig haft en vän som jag!

Dag 7. Min bästa vän.

AAAH!

Eftersom jag har rätt många bästa vänner (Madde, Priebe, Alex & Amanda) så kändes det här som det kunde bli ett väldigt långt inlägg. Därför valde jag att bara skriva om Madde. Mest för att jag älskar den här bilden på oss två.

Madde och jag träffades när jag satt - uttråkad - och gjorde sandhögar i volleybollplanen i skolan. Det var en varm sensommardag i Augusti. Året var 1996, jag var 7 år och hade precis börjat ettan. Vår lärare tvingade fram Madde till mig eftersom jag satt ensam och det var första dagen i skolan, första dagen med en klass som gått 1 år tillsammans redan. Madde ställde sig vid mig där jag satt på gräskanten på planen. Hon skuggade solen och jag tittade upp. Ljuset var som en gloria runt hennes huvud. Hon log snett och sa:
      "Tja, jag är Madde. Men du kan kalla mig Drottning Madelene eller Universums härskare. Det är inte så noga" och ryckte på axlarna. Jag höjde sakta ena ögonbrynet och lade huvudet på sned.
     "Du tror jag ska göra det va... Du tror säkert livet är en lek, att allt går din väg bara för att du vill det."
Jag spottade ur mungipan och tittade över axeln.
     "Säg inget till de andra, men jag tänker bryta mig ut härifrån. Jag vill leva livet. Åka 130 km i timmen på min motorcykel. Känna vinden i håret och friheten bubbla i blodet"
Madde lade armarna i kors och tittade utan fokus åt samma håll som jag såg åt.
    "Du tror du är en ensam varg, att du är så cool. Du kommer behöva hjälp att komma bort härifrån."
Disträ nickade jag på huvudet. Och med en röst så låg att hon knappt hörde det över ljudet av barn som lekte Röda vita rosen i fjärran sade jag:
    "Jag vet. Det är därför jag behöver din hjälp..."
Hon såg på mig med stora ögon. 
    "Det kommer aldrig gå!" viskade hon hest. "men jag har alltid gillat en utmaning..."

Jag tittade på henne och log. Från den dagen visste jag att vi skulle vara bästa vänner.Fast som alla vet så är mitt minne väldigt dåligt. Så antingen hände det där, eller så satte hon sig bredvid mig, frågade varför jag byggde sandslott och jag påpekade att jag bara skyfflade sand i högar för att jag hade tråkigt. Antingen eller liksom.

Kommentarer
Postat av: Madde

Hahahahahaha precis så gick det till XD

2011-02-01 @ 12:15:34

Tankar? Åsikter? Kommentarer?

Ditt namn här:
Kom ihåg

E-mail: (hamnar inte på sidan)


Har du en hemsida?:


Dina tankar, åsikter eller kommentarer under. Några frågor? ;)

Trackback
RSS 2.0