Sofia <3 SophiaJag älskar Sophia Somajo! Hennes musik är helt underbar! Allt från Stockholm Calling till denna låt har gått varma i mina hörlurar och nästan spräckt mina högtalare! Jag skulle lugnt ha hennes klädstil om jag nu inte såg weird ut i dem, inte rätt kroppstyp, men iallafall!! Lyssna och njut!


Har jag gjort dig nåt?

Varför tror människor att jag är en levande måltavla att spela spratt på? Jag har inte gjort nånting som jag tycker förtjänar det. Jag menar, jag är trevlig, smart och jag ett rätt långt tålamod, men ibland finner jag bara saker väldigt irriterande. Jag har ett sinne för humor som heter duga, men om man gör det av fel anledningar, som att försöka trycka ner människor så tycker jag det inte är roligt längre.

Människor tycker att det är svinkul att driva med mig på det mest skummaste sätt. En av Maddes kompisar tyckte det skulle vara jättekul att alla hennes killkompisar addade mig på facebook. Den senaste gången, som bara var för några minuter sen, var att en kompis från grundskolan - som jag då var rätt bra kompis med - försökte få mig att gå på att hon ville få ihop mig med en 150 kg muskel-kille. Hon verkade inte riktigt fatta att jag drev tillbaka, även när jag sa åt henne att sluta driva. Det kanske gjorde det hela ännu mer roligt, who knows. Sarkasm är svårt att höra över msn. Hon försökte få mig att messa honom på det här numret: 0707254453. Vilket visade sig tillhöra hennes pojkvän! Go figure, han kanske vill leka runt?? Det kommer inte bli med mig i allafall, men om ni har lust så kan ni ju börja skicka lite roliga mess till honom!

Don't get mad. Get even. ;) Have fun!

En av mina begåvade kusiner!


Förfest!


Presenter!!!

Alexandra och Priebe firade sina födelsedagar igår och det var awesome! Mer om det sen.

Till detta event så hade jag självklart fixat fram lite presenter. Nämligen, jag hade målat tavlor till båda.

Till Alex hade jag målat ett porträtt av oss två.


Borde kanske tagit bilden när jag var mitt i att måla, för då var det kaaaooos. Nu har jag åtminstone städat lite.


Sen hjälpte jag Priebe skriva ut och klippa ut bilderna till hans present till Alex.

Så här blev dem: (klicka för att få en bättre bild)
Varannan natt?

Random bild på oss!!!
random bild på oss! muppar vi e!

Igår så mötes jag och Priebe upp efter min skola. Vi shoppade lite och drog sedan hem till mig för att fixa litet saker. Vi såg lite på tv. Vi fixade lite mer saker. Vi åt pizza. Vilket var väl behövt eftersom jag bara sovit 6 timmar på två dagar och inte hade ätit något innan en dagen i stort sett. Vi gick och la oss tidigt för jag behövde gå upp tidigt.


För en gångs skull så kom vi upp i tid. Vi gjorde oss snabbt i ordning men vi ville egentligen gå och lägga oss igen. Men jag hade ändå sovit 6 timmar den natten så jag fick vara nöjd. På spånga station mötte vi min syrra som var på väg till skolan för att skriva en tenta. Vi åkte olika tåg eftersom jag ville slippa byta pendel. Så jag kom 40 minuter tidigt. Som tur var, var jag inte ensam denna gång utan Michael från klassen var redan där så vi satt och prata.


När klockan blev 10 så började föreläsningen. Den var en timme kortare än schemat och sedan skulle vi ut och göra en grupp-uppgift som skulle ta 4 timmar enligt dem. Med anledning av detta hade Priebe fått ta med sig mina saker på morgonen. Det tog dock bara 1 timme ungefär så vid 12-tiden var vi klara.


En snabb sväng förbi systemet och nu är jag hos Priebe. Om 4 timmar börjar festen, vi ska försöka städa litet och fixa oss. Det kommer bli asnice! Jag har redan tagit en tupplur så jag är pepp som fan nu!

Morgonstund har guld i mund!

Jag har aldrig fattat det uttrycket. Jag hatar mornar. Jag vill inte gå upp kl. 6 imorgon för att äta, klä på mig och bege mig ut i en snöstorm.

Jag är underlig på det viset....

Allt men ingenting

 Igår åkte jag till Alex. Jag var rätt imponerad över min förmåga att göra mig iordning. Det tog 15 minuter att förvandlas från en mjukisbyxklädd varelse med inget smink på eller någonting packat för att sova över till att stå vid busshållplatsen med nyborstade tänder, väskan packad, sminkad och ombytt. Det måste vara något slags rekord!

Vi hyrde Bruno och en film som hette Angry&single women (eller nåt sånt???) Bruno var störd i huvudet (både filmen och bruno-bruno) men det är alltid kul att se folk drivna med kristna fanatiker. Jag kommer inte ens ihåg vad-den-nu-hette eftersom vi bytte efter ungefär en kvart och såg Nära & Kära istället. Den ägde totalt!

Idag har däremot alla fyra träffats. Vi åt kinamat, gick omkring i stan och gjorde litet andra saker också. Det var relativt avslappnat (eftersom vi är rätt hyper alla 4) eftersom vi aldrig blir riktigt avslappnade när vi 4 umgås.

Efter det åkte Alex och jag till Sickla C där jag köpte litet hårgrejer, en mascara och en kjol. (Kjolen kostade 40 spänn!) och efter det så såg vi filmen Snabba Cash. Förvånansvärt nog så gillade jag den! Jag tyckte Joel Kinneman var fett skabb i 90% av filmen (Jag har aldrig tyckt bratt-looken varit speciellt het och att han dregla typ 5 gånger under filmens gång) Men annars var den as bra! Jag är fortfarande chockad över att tycka att en svensk film är bra!

Nu är jag hemma igen efter ett hektiskt dygn!

 


Look a like!


Klicka på bilden för att komma till inlägget!


Efter plugget...

Efter skolan skulle jag egentligen träffat Alex. Hon ställde dock in, av anledningar hon inte ville berätta! Jag begav mig därför hemåt. Som tur var pratade jag med några klasskompisar på pendeln och kom där igenom ihåg att jag var tvungen att hämta upp några böcker på stadsbiblioteket, eftersom idag var sista dagen som jag fick göra det.

Jag hämtade upp böckerna, vilket kostade mig 50 kronor och ett ryggskott - jag måste verkligen börja träna - men det var det värt! Efteråt mötte jag Madde i fridhemsplan och vi begav oss hemåt den småkrångliga vägen. Det vill säga, blå linjen till Sundbyberg C och därifrån ta pendeln. Detta eftersom det var knökfullt på gröna.

Väl hemma sååååå.... skickade jag in protokollet från responsgruppsmötet (säg det ordet 5 gånger snabbt) och efter det har jag sett på tv. Oh vilken härlig dag. NA-nana-naa-nanananana! (I know, boring as hell!)


Jag har inte ritat bilden (hur mycket jag än önskar att jag hade det!) men detta är så sant om Twilight. Även om Robert Pattinson är sjukt het! DÖM MIG ICKE!!!


Totally Spies!!!


Morgonen började med att jag sov en timme extra än vad jag tänkt göra. Jag pallrade mig upp klockan 10 och sprang ner till duschen samtidigt som jag försökte ignorera hur fasansfullt kallt det var! Det är ungefär 10 grader i vårt badrum. Efter en snabb dusch så försökte jag hitta något att äta och bestämde mig för pyttipanna. Det är alltid lika kul att stressäta det. Så efter jag klätt på mig åkte jag till skolan.

I skolan hade jag stora problem med att hitta klassrummet, mest för att ingen var där när jag kom dit. Vi får jämt göra så konstiga övningar. Idag pratade vi om Dialog. Alltså var övningen att gå runt i skolan och försöka snappa upp en dialog och skriva ner den. Det var väldigt svårt. Speciellt eftersom hela gruppen (på ungefär 12 personer) valde samma 15 meter att gå omkring på. Alla stod och fånlog samtidigt som de försökte höra vad folk runt omkring sade.

Det här är vad jag fick fram:
"20 minuter. Hinner vi?"
"Aa, men Therese var värsta pimpen i lördags"
"Men ååh!"
"Det är hära"
"Men vid 4. Puss"

Jag vill veta vem som Therese pimpade ut!!!

Sen hände det lite till saker, mest att vi blev indelade i grupper. I min grupp är det jag, Johan, Bianca, Louise och Henrik. Inte för att detta säger er så himla mycket.

Minne.... Jag har tappat mitt minne!!!


Lite tragiskt att efter att ha spelat innebandy i 7 år, så är det här det här det enda fotot jag har!

Vi har som uppgift att skriva en uppsats på en A4 om ett barndomsminne. Jag valde att skriva om innebandy. Dock har jag lite problem med det eftersom jag har så många minnen därifrån som också smälter ihop med varandra och sedan ska det vara dramatiskt. Försökte skriva om en träning först, men det blev inte så värst dramatiskt. Sedan skrev jag om en match. Ingen av det blev klockrent. Jag vill helst inte skriva om alla gånger jag skadat mig även om de minnen är rätt traumatiska. Antagligen skriver jag om matchen igen.

Det är rätt konstigt att tänka tillbaka på den tiden, även om den var väldigt lycklig för mig, så slutade den i så mycket smärta. Dessutom var det i samma veva som jag bytte namn och i uppsatsen skriver jag om mig själv i tredje person och kallar mig därför hela tiden för Jasse. Som jag hatade det smeknamnet!

Något annat som är lite kul: Jag var bland de yngsta i laget men var väldigt lång och såg lite äldre ut.
Något som de andra kanske inte vet: Jag såg verkligen upp till var och en av dem! Det känns litet weirdt att skriva om, men Sarah, Laura, Christina, Bosse och typ alla andra var verkligen mina idoler på den tiden!

Gud vad jag saknar innebandyn!!!!


Lite små hemligt så där

Jag kan tyvärr inte avslöja i stort sett nånting jag gjort idag i risk att förstöra överraskningen. Det jag kan avslöja är att potatisstämplar är fett avancerade och borde tas på allvar!

I övrigt kom Simon på besök för att kolla om han ville köpa något av alla teknikprylar vi säljer ut. Han köpte högtalarna tror jag, en datorskärm och en multimediabox.

Det här är alltså allt jag kan säga om idag för resten är hemligt! 

Kanske kommer på något annat kul att skriva sen! 

Sådär halv hektiskt...

"Morgonen" började med att mamma sprang in klockan 13 och väckte mig och Priebe. Tydligen skulle vi vara och fira Bella (min kusin) som fyllde 13 för 2 dagar sedan klockan 14. Jag trodde det var klockan 15 och att vi inte skulle vakna så sent. Vi var rätt trötta eftersom vi gått och lagt oss efter klockan 4 eftersom Priebe ville se Jerry Springer. Det programmet är sjuktsjuktsjukt SJUKT! Det handlade typ om en mamma som hade sex med sin dotter och en annan mamma som hade sex med sin dotters man och en tredje tjej som blev en hora 3 månader efter hon fött ett barn. Family Hour hette det. Usch säger jag bara!

Hemma hos Bella bjöds det på svinigt god tårta, massa kakor och bullar. Det är alltid så trevligt att umgås med släkten tycker jag. Jag tror inte det finns någon i min släkt jag inte gillar, vilket alltid är trevligt. Efter 3-4 timmar där så gav vi oss hemåt för att äta middag. Det blev pizza. Idag har varit en så nyttig dag. Jag som tänkt börja träna och vara nyttig. Jag ska försöka börja springa litet på löpbandet men jag måste hitta en sportbh först för alla mina är för små.

Efteråt klippte mamma mitt hår. Det blev inte en jätte förändring direkt. Mest att jag nu har lugg. Jag ville klippa det för att få tillbaks lite liv i håret. Tydligen är det nästan halva ryggen nu. Jag trivs i långt hår men jag vet inte om det här nästan är lite för långt. Vad tycker ni????


Fyndig titel som förklarar saker

Idag har jag inte gjort något produktivt. Eller jo, jag lagade lunch.

Vid halv 6 tiden kom Priebe och vi gick och köpte godis för att... fira att jag fått studiebidrag? Nä, men vi tänkte se på film och ja, det verkade som en bra idé. Medan vi satt och såg på Jerry Springer så åt vi upp halva godispåsarna. Detta var ett misstag eftersom vi fick en jättegod middag som mamma & pappa lagat. Potatiskrocketter, köttfärsbiffar och sås. Yummie!

Efter det spenderade vi ett bra tag på att försöka välja film, men alas, det gick inte! Vi såg på Mumien som gick på 3an istället och klagade på alla reklampauser. Självklart började vi flippa runt olika kanaler så fort den slutat och hamnade på Mord i sinnet som är en jättebra polisserie och efter det såg vi på Criminal Minds.

Sen började Hope for Haiti galan. Jag grät ögonen ur led och Priebe satt och klagade på hur dåliga människor vi var. Vi gjorde det vi kunde, men eftersom vi precis lagt våra sista pengar på godis och andra nödvändigheter (typ skola och sånt) hade vi inga pengar att donera. Nu sitter vi båda framför varsin dator i mitt rum och gör... ingenting.

God natt!

CRANK!Idag vaknade jag relativt utvilad hos Priebe. (eller ja, andra gången jag vaknade var jag det) Jag kommer inte riktigt ihåg så mycket mer för just nu är jag stört trött och ska gå och lägga mig efter det här. Jag åt frukost och gjorde mig i ordning. Vi lyssnade på låten Fix my sink. Vi såg på Community Channel. Typ det.

Efter det drog jag till Liljeholmen och spenderade 10 minuter att hitta busshållplatsen buss 152 gick ifrån. Hittade den typ 2 minuter innan bussen kom. I solna centrum gick Amanda på och vi åkte till martin ohlson och tittade ut deras utbud. Vi hittade tyyyp ingenting, eller i alla fall så tror jag inte det. Efteråt åkte jag hem och bestämde med Madde att vi borde se film ikväll.

Det tog oss ungefär 45 minuter av letande innan vi beslöt oss för att skita i att se film och se på tv istället. Detta eftersom det är stört svårt att hitta en film hemma hos mig och Bones gick på tv. Vi hade dock väldigt tur, för Crank gick på tv. Jag har velat se den filmen väldigt länge eftersom jag hört att den varit bra och Jason Statham är med i den. Den var.... Weird men helt okej. Mitt i allting hittade vi ett klipp där dem gjort en trailer till filmen Transporter där dem gjort om den så att han verkar gay.


SCHNÄÄÄÄÄÄ!!!!

Igår var jag, Madde, Priebe och Emelie (priebes kompis) på studentpub på SU. Det var rätt så kul faktiskt. Även om julstudentpuben var roligare. (kan bero på större sällskap, större budget och roliga killar som flörta?? hmmm) Igår var lite mer tillbakadraget eftersom vi var nyktrare, tröttare och egentligen inte riktigt på festhumör. Musiken var också sämre även om dem gjort om dansgolvet så att det blev mycket större. Det var också mycket mer folk vilket var rätt så nice. Vi dansade, vi drack, vi pratade, vi dansade igen. That's pretty much it. No drama. (för en gångs skull, lite tråkigt men men)

Vi tog sista tuben hem (förutom Madde som åkt tidigare). När Emelie fortsatte hemåt så hoppade Priebe och jag av i slussen för att äta litet på donken. Priebe lyckades som vanligt charma till sig extra av allt av den trevliga donken-anställda. Efteråt drog vi till nattbussen och flörtade med snygga byggarbetare.

Vi kom hem till Priebe, åt donkenmat och såg på Sex and the City. Avsnittet där Carrie dejtar Adrian och det går för bra och Charlotte blir helt psycho.

Bilder kommer senare eftersom jag väntar på att Priebe ska ladda upp dem! haha ;)

Eftersom jag näääästan bara pluggat idag så får ni ett smakprov på det:

Uppgiften var att skriva om två utställningar som finns på Kulturhuset. Det här är mina texter. Säg gärna vad ni tycker, men kom ihåg konstruktiv kritik! =) Det fick max vara 100 ord per text.

Text 1: Osynliga Rum.

Hans fingrar gled över de elfenbensvita och de kolsvarta tangenterna. Melodin flödade ut i klingande toner från flygeln. I de virvlande tonerna förlorade han sig själv. I musikens värld fanns inget annat än hur väl man kunde få noterna på pappret till liv och fånga lyssnarnas intresse; spela på deras känslor och inte tangenterna. Just nu var han inte medveten om rummet runt omkring honom eller de cirka hundra personerna som var där för att se uppvisningen. Allt försvann när han spelade deras melodi. Han försvann i minnen av det som var förr. Det fanns inget annat än debussys Arabesque.


 Text 2: Osynliga Rum.
Hon satt i publiken när han spelade vår sång på scenen. Han visste inte att hon var där. Hon ville inte att han skulle veta det heller. Det bästa hon visste var att höra honom spela. Hans kropp svajade i takt med musiken, hans händer rörde sig mjukt över pianot och när han spelade flög hans hår genom luften och målade upp former och löften. Det var illa nog att hon blev trollbunden av att se honom spela, ännu värre var det att han spelade deras favoritstycke. Kanske var det ett misstag att komma hit. En tår föll till golvet.


 Text 1: Flickor i uniformer.

Hon skrek hoppa!
Herre gud, tänkte jag. Hoppet var farligt nog utan att man behövde hoppa över spåret. Det var långt till andra sidan som var full med träd. Vi var femton år, unga och dumma. På varsin sida stod vi och tog sats. Vi sprang snabbt mot, förbi och bortifrån varandra. Vi var höga på livet, värmen och dagarna på stranden. Jag hade fått min allra första kyss av en lite äldre kille som hette Oscar. Han var så söt med sina gröna ögon och solkyssta ansikte. Det var det jag tänkte på när jag hoppade.

 Text 2: Flickor i uniformer.

Det här var ett misstag, tänkte jag för mig själv. Vi stod på varsin sida om perrongen. Vems idé hade det här varit egentligen? Idioti är vad det var. Hoppa! skrek jag i ett försök att övertala mig själv mer än Hanna. Hon såg panikslagen men beslutsam ut. Jag vet inte om hon var medveten om att hon nickade. Båda tog ett steg framåt samtidigt. Nu sprang vi. Jag susade förbi plattformen och tog avstamp. När jag flög genom luften skrattade jag. När jag landade slutade jag skratta. Smärtan sköt igenom benet men det var det värt!


Första dagen

Först delades vi in i grupper på typ 7 personer i varje. Sen fick vi gå från klassrummet till kafeterian i total tystnad. Beställa och sätta oss ner tillsammans i total tystnad. Sen fick vi 5 minuter på oss att skriva, också under tystnad.Så det första vi hörde varandra säga var det vi skrev under dom 5 minuterna...

Det här var bullshiten jag skrev:
"Text om Ingenting

Jag kommer inte på något att skriva om. Inte för att jag inte försökte.
Jag tänkte hela vägen hit. Så i ett försök att skriva någonting skriver
jag om ingenting. Helt ärligt så står det stilla i mitt huvud. Kanske borde
jag vara pretantiös och skriva om tomhet och tystnad, men jag kommer
 inte på något bra att säga. Det är väl rätt bra gjort kanske att skriva en
halv A4 utan att säga något. Det finns en sång om ingenting. Nu finns
det en text också. Det är väl alltid något."


Sen skulle vi fortsätta meningen "När jag åkte hemifrån så lämnade jag..." i listform. Den 3e övningen var flödesskrivning. Man ska skriva utan att tänka eller censurera och utan att lyfta pennan. man hade 5 minuter på sig. Sen skulle man reflektera över det man just skrivit..just de ja. Efter det skulle man skriva om en enkrona... 

Nästa grej var att man skulle skriva en lista om sin barndom... sen göra en mindmap av en punkt i listan och sen skriva en text om det... Den ska lämnas in på onsdag nästa vecka så vi har tid på oss att förbättra den.

Redan nu på onsdag ska en sak in. Nämligen en uppsats om en utställning på Kulturhuset. Jag ska dit med en ur kursen imorgon och skriva ihop någonting. Just det ja, jag måste välja ut en text som är ungefär en halv A4 lång också för att få den kritiserad tills på onsdag också. What to choose??? Speciellt efter att min dator kraschat. Sen måste jag skriva ihop en text om skrivformeln (K+T)*A=R.


Hur vi minns 2009 i musik väg!


Självklart var det mitt fel!!!

Vi säger väl det då.. jag orkar fan inte

All I'm asking for!


SSssshhh

Hade tänkt skriva om vad jag gjort idag. Men blev rätt avtaggad på det.

Klicka på bilden för att komma vidare till inlägget.


Spakväll

Idag ska jag och Madde ha spakväll, mest för att ingen av oss orkade dra ut eller för den delen har råd med det. Eller Madde har ju i och för sig fått sitt csn... jävla lyllo! ;)

Mamma ringde för några minuter sen och undrade vad jag ville ha för mat. Jag fick kinamat! (om du inte känner mig så bra är det ungefär min absoluta favoritmat och jag kan äta det till frukost, lunch och middag) Kyckling schezuan snarare bestämt. Så ska väl trycka i mig det och sen städa innan Madde kommer över.

Idag har jag förövrigt varit fram och tillbaka till Södertörn och kommit på att jag inte behövde åka dit överhuvudtaget, men men det visste jag ju inte innan. Efter det drog jag till stadsbibblan och reserverade böcker, detta kunde jag också gjort hemifrån men jag tänkte att jag skulle lämna tillbaka boken om Edward Weston och låna lite böcker men det orkade jag inte (anledningen till att jag reserverade)

HOLY CRAP!

Såg precis mitt schema för vårterminen... Det är inte nice. Eller kanske är, vi får se. Just nu känns det som väldigt mycket men jag får skärpa mig. Jag måste köpa skissblock och nya pennor innan skolan börjar. HÄR SKA SKRIVAS!

Lite kul btw att jag precis blivit klar med en fotokurs, nu ska jag gå en skrivkurs och jag hoppas att komma in på ett bildprogram. Är det bara jag som ser "humorn" i det, eller är jag bara för trött??

Jan Banan

Givetvis lyckades jag ramla mitt på gatan när jag sprang till bilen (fick skjuts hem från spånga station). Det gjorde ont som fan, typ mest i handen och stoltheten. (första gången jag ramlat i vinter woohoo) Det var inte nice att ramla mitt i spånga station, vi hoppas på att det var för mörkt att ingen såg att det var jag, speciellt eftersom alla i spånga känner alla i spånga ungefär.

Men det var underbart att få skjuts i alla fall. Dels för att jag slapp stå och vänta på bussen i 20 minuter och dels för att jag hade världens huvudvärk efter att BARA ätit socker idag. 2 våfflor med sylt, 1 muffins och en burk cola. Mina händer skakade som faaan under redovisningen. Dem måste ha trott att jag var väldigt nervös, vilket jag i och för sig var. Jag åt en tallrik pasta special när jag kom hem i alla fall, så nu har darrningarna slutat som tur var.


Redovisning!

Idag har jag redovisat mina bilder. Det var sista redovisningen på kursen och sånt innebär ju en väldig lättnad men också stress eftersom det är sista gången man kan påverka betygen. Så min redovisning gick sååådär. Eller man skulle opponera mot någon annans bilder. Jag var så himla nervös så jag vet inte om dem hörde vad jag sa för jag var så darrig på rösten, men när jag skulel förklara mina bilder så gick det bättre. Men det var nog för att jag fått upp momentumet lite. Jag tänkte i alla fall göra något litet annorlunda mot förut, nämligen visa upp några favorit-bilder av dem andras i klassens bilder.

Så här kommer dem:
(klicka på bilderna för att förstora dem)

Bilder tagna av Ginn Gunnilla Karlqvist:
bild tagen av Ginn Gunilla Karlqvist
Bilder tagna av Lina Mattebo:

Bilder tagna av Amanda Vemmerstad:

Bild tagen av Amanda Vemmerstad

Jag tyckte det var jättekul att höra alla historier bakom bilderna. Det var mer kul än att berätta om mina egna bilder faktiskt... även om det var väldigt roligt när jag tog dem. Det breddar ens perspektiv på något sätt. Att se världen genom några andras ögon. För även om jag skulle fått komma till dem ställena de har varit på, så skulle jag antagligen tagit helt andra bilder. Samma sak om någon helt annan person skulle kommit dit.


WOOOOPPAAAAAAAH!!!

Jag blev antagen till kreativt skrivande!!! *LYCKA*

problemet är att nu ska jag gå och dö på redovisningen på foto-kursen... You cant win them all...

And in the morning... I'm making WAFFLES!

Idag snoozade jag från klockan 6 till klockan 8 eftersom jag var rädd att missa min logoped tid kl 10 eftersom jag missuppfattat tiden i måndags. That's right, trodde jag skulle dit klockan 15 men skulle vara där klockan 14. Aja, åkte till KS och gjorde lite andningsövningar. Logopeden var jättetrevlig som vanligt! Jag fick ytterligare lite övningar, den här gången med rörelser till! Det kanske låter töntigt, jag kanske känner mig korkade när jag övar men det hjälper så himla mycket! Jag går därifrån glad varenda gång!

Så eftersom jag bara ätit en halv portion flingor till frukost gjorde jag våfflor till lunch! Dessutom levde jag upp till ansvaret av att inte ha något liv och hjälpa Amanda med sina fest-bestyr. Hennes fb-event såg riktigt lyckat ut!

RECEPTET PÅ VÅFFLOR!
- Värm upp våffeljärnet!
- Ta en påse våffel-mix och häll i en skål! (det är viktigt för annars blir det kladdigt på bänken sen)
- Blanda i 1,75 dl vatten och 50 gram smält smör i skålen med våffel-mixen i!
- VISPA!!! (tills en jämn konsistens och inga bubblor med pulver är kvar!)
- Grädda i det nu varma våffeljärnet!
- Akta dig för att bränna dig...
- Servera med grädde och jordgubbssylt.
Eftersom vi inte har något av det fick det bli drottningsylt.


OCH eftersom bilderna jag tog av mina våffflor blev så fula och jag inte orkar ladda in dem i datorn får ni en googlad bild!


Telefontid

Så INGEN av instutitionerna jag ringde till idag hade telefontid idag. Så därför måste jag ringa imorgon! Aja....


Vad jag ska göra idag?

Idag ska jag ringa runt till hela stockholms universitet för att ta bort massa kurser från mina meriter som jag inte gått. AWESOME! Jag kanske ska försöka hitta nåt att äta också men det är rätt omöjligt i det här huset haha. =)

Priebe är gammal!

Hemma hos Priebe igen efter att vi drog till en jazzbar och hängde! Hela kvällen har varit sweet. Det började med en god middag hemma hos Priebe, följt av tårta och lite vin. Vi spelade ett spel som han fått av sin mamma som handlade om förhållanden och sånt... Efter det drog vi till mariatorget och tog en öl. Eller jag hade bara råd med en cola men jag fick smaka ett halvt glas av Hampus som är expert. :) Lite kortfattat så där. Skriver antagligen mer imorgon... nu blir det nudlar!

Bio med kusinen!

Idag har jag och mamma varit på bio med världens bästa lilla kusin! Hon är verkligen så söt och bestämd! Jag önskade att jag hade så stor koll på världen som hon har när jag var i den åldern. Nämligen 12 och ska fylla 13 om en vecka. Vi var och såg Upp! (den här gången såg jag den på svenska) och vi satt och skratta och grät om vart annat i stort sett. SQUIRREL! Jag gillar verkligen den filmen!

Efter det gick vi och mötte upp Elli i kungshallen och åt grekisk mat. Mamma åt kycklingsallad och resten av oss åt sovulaki. (yeah jag vet att det inte riktigt stavas så, men kommer inte ihåg hur det stavas på riktigt heller) Det var så himla gott!

Det var väl typ allt. Jag vaknade typ rätt sent idag för jag var uppe till 4:30 och diskuterade hur en ideal pojk/flickvän skulle vara med Patrik. Det var väldigt intressant, speciellt eftersom vi mest satt och sa random saker vi ville att våra respektive skulle ha för kvalitéer. Det verkade ungefär som vi var ute efter samma person, bara det att han ville ha en kort tjej och jag ville ha en lång kille.

Klicka på bilden för att läsa mer!SQUIRREL!!!


Kolla vad Patrik skicka!


Haha jag skämmes lite över att jag lyssnat på "originalet" (ok, en akustisk cover men ändå) till den här, men den här ÄGER den så jävla hårt!!!


Sssshh


PRIEBE LÄS INTE DET HÄR INLÄGGET!!!!

Idag och igår har jag spenderat ungefär 10 timmar med att rita en bild till Priebes födelsedag. Hoppas han blir nöjd... Det är antagligen inte allt du får så du vet..


Nån som känner för att fira????

Jag önskade att jag hade nån bild där jag typ hoppar upp i luften och ser lycklig ut. Det är ungefär så jag känner just nu... minus huvudvärken.

Jag har skrivit klart mina 2 uppsatser. En på 5 sidor och en på 2½. FY fan säger jag bara.

Gissa vem som sovit i 15 timmar!

Inte var det jag iallafall, jag sov bara i 13! :D

Uppsats

Idag har jag skrivit en 5 sidor lång uppsats om fotografen Edward Weston. Om du undrar vem det är kan jag säga att det gjorde jag också innan den här uppsatsen. Om du vill veta vem han är, läs inte min uppsats eftersom jag i mitt nästan koma-liknande läge skrev den är den nog väldigt bra skriven med korrekt grammatik och inga hål i logiken. Om du undrar varför jag nästan låg i koma så var det en kombination av överdriven stress, inte sovit någonting i natt och att jag verkligen inte ville skriva den här uppsatsen. Sen att jag inte ätit socker på typ 3-4 dagar kanske spelade in något i det eftersom jag fick någon oförklarbar huvudvärk mitt i alltihop. Good times..

Så nu ska jag skriva en likadan uppsats imorgon och hoppas på litet sömn i natt.

Symbolisk?


Lookie Lookie what I found!

Kolla vad jag såg på min youtube-sida!


Oh yeah!


Vill du se min tunnel?

Idag har jag haft möjligheten att ha på mig en bygghjälm. Men det är inte allt jag fått vara med om! Jag har fått se på när dem byggt lite på tunneln till CITYBANAN. Det du. Med kameran i höger hand och..... köldskador i den vänstra (riktigt så illa var det kanske inte).. Och med fingret på avtryckaren så begav jag mig till centralen där jag fick hänga med byggarbetaren Francois i en timme ungefär och ta massa bilder till mitt skolarbete! Det var awesome! Jag fick dock inte se tunnlarna men jag fick komma 2 cm ifrån en av grävmaskinerna! OMG säger jag bara. Här är några av bilderna.


Jag vet att skillnaden är löjligt liten mellan de sista två, men jag gillar båda.


Bilder från Julafton

Jag tyckte det var dags att jag la upp bilderna ifrån julafton!Vi brukar börja med att dricka varm glögg utomhus!Efter det ser vi på kalle anka och sen äter vi!Wilma gillar julklappspapper
Efter det öppnar vi julklappar!
efter det blir allt kaos.........


Uppsatsskrivning

Idag fick jag en smärre panik när jag såg att deadlinen till uppsatsen inte alls var på torsdag utan imorgon! Jag hade i och för sig skrivit typ 3 rader av uppsatsen men nu är jag nästan klar. Nu ska jag bara skriva en semotisk analys av 3 bilder. Vilken tur att jag var sjuk den gången vi gick igenom semotisk och verkligen inte har någon koll vad det är för något.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHH

Get a life, People! So I can follow it! ;)

E det bara jag? Eller uppdaterar bloggarna jag följer på tok för sällan??? (Eller kanske e det för att jag går in på deras bloggar ungefär 1 gång i timmen eftersom jag är stört uttråkad medan jag försöker skriva min uppsats.... hmmmm)

Årskrönika.... eller vad jag kommer ihåg av 2009...

Det här blev stört långt eftersom jag inte har någon förmåga till censur.

 • I februari vikarierade jag i en klädbutik i V-by.
 • Jag hade varje minut av det, förutom när det var kunder i butiken.
 • Åkte till Tallin och alla spårade ut totalt på absint.
 • Hängde på sunkigt och träffade massa roligt folk.
 • var tvungen att sova över hos alex dejt för vi kunde inte ta oss hem.
 • Levde på tiiiight budget för att spara pengar så långt som möjligt.
 • Startade den här bloggen.
 • Försökte mig på en detox men det sög.
 • Satt in och tagit ut en p-stav (kanske lite för personligt men wth)
 • Jobbade lite sporadiskt för min morbrors firma och gjorde tidningar.
 • Inte kommit in på någon kth-tenta pub. (och jag har FÖRSÖKT!)
 • Varit på typ 10 maskerader känns det som.
 • Blivit förälskad i filmer som Avatar, Changeling och massa annat!
 • Efter en halvtimmes jobbintervju fick jag jobb på siba och slet arslet av mig hela sommaren.
 • Firat min 20års dag med buller och brak!
 • Stått ½ meter från Lady Sovereign.
 • Haft en underbar midsommar som alltid! Bara nu var det svensexa/möhippa också!
 • Blivit allvarligt lurad av alfa-kassan.
 • Tydligen haft en av dom bästa dagarna i mitt liv. Efter att ha läst inlägget håller jag med!
 • Varit med om att en av mina kollegor på jobbet blivit mordhotad av en tjuv! :S
 • Ätit typ totalt laktosfritt. Jag försökte glutenfritt men fy fan vad äckligt det är!
 • Firat Emmas födelsedag 2! gånger
 • Köpt en ny kamera!
 • Kommit på att jag är en tönt när jag är hemma helt ensam!
 • Byggt om hela mitt rum.
 • Tagit väääldigt mycket bilder på Priebe!
 • Varit besatt av Lady Gaga sen dag 1.
 • Sett vääääldigt mycket film..
 • Tatuerade mig och gjorde hål i öronen
 • Blivit väldigt emot kläder efter att jag tatuerade mig!
 • Åkte till marholmen och upplevde familje drama på hög nivå.
 • Var livrädd att stöta på mitt ex när vi var i n-tälje men kom över det eftersom jag var så jävla snygg hahaha.
 • Fått vänskapen med en kompis från mellanstadiet uppsagt. Too bad kanske.
 • Varit med i Pridetåget för att stödja Priebe!
 • Försökte leva väldigt snålt igen men det gick inte så bra....
 • Sett Håkan Hellström på grönan!
 • Blivit för full och berättat allt om mitt "privat liv" för Anso. Stackarn...
 • Bara ätit en antibiotika-kur!
 • Blivit utskälld i en kyrka...
 • Firade halloween på stort, även om min kostym blev totalt misslyckad och folk spydde hela kvällen typ.
 • Firade Effie lite mindre stort eftersom jag fortfarande var bakis från halloween...
 • Åkte på 2 kryssningar samma vecka. (dålig planering) En var awesome och en inte lika awesome.
 • Hånglat med en finsk skidåkare!
 • Varit på studentpub i stort sett nykter.
 • Oroat mig som fan över farmor.
 • Små jobbat på typ 10 olika ställen känns det som.
 • Sett madde & effie bli tatuerade
 • Varit med om en BRUTAL ansiktsbehandling och en väldigt skön helkroppsmassage.
 • Varit på erotikmässan.
 • Läst alla twilight-böcker
 • Fått ett freaky julkort.
 • Bytt massa julklappar och fått en cool hatt av Joel!
 • Sett på när Alex bara spelar..... ;)
 • Firat jul med släkten och äntligen blivit av med bingo-spelet.
 • Åkt till nyköping med släkten och firat att Ann fyller 50!
 • Firat nyår med bästa vännerna och ett gäng gaykillar.
 • Dissat en efterfest i hökarängen!

Såååå Omotiverad!!!!

Seriöst!!!! Jag blir nästan arg på mig själv om det inte hade krävts att jag skulle bli engagerad. Jag vill verkligen inte skriva en massa uppsatser om nånting jag faktiskt inte bryr mig så mycket om. BLÄÄÄÄ

men men ska växa upp litet och ta tag i saken! Önska mig lycka till..

I övrigt har jag lyckats rätt bra att rädda mitt fågelbo till hår med en intensiv hårinpackning och stå och slita i en kvart för att borsta ut allt. Jag måste verkligen komma iväg till frisören snart för att klippa litet i mitt hår som nu når halva ryggen även om det är lockigt... Men har inga pengar till det. DILEMMA.

FML.

LOL

Bläddrade just ner lite för att kolla igenom mina inlägg. Såg precis att jag fylleskrivit ett på nyårsnatten. Känns bra...... Ääh... Kanske inte. Ska gå å kolla min mobil ifall jag råkat skickat iväg något weird där ifrån...

Nytt år....

Funderar på att göra en årskrönika i stil med den här....

Får se om jag orkar bara, men det skulle nog vara nice att sammanfatta det hela. Hmmmm...

Det här e för awesome!

hittade den här artikeln

på aftonbladet!Tvillingarna föddes i

varsitt decennium

 

Tvillingarna Marcello och Stephano är lika gamla - men fyller år på olika decennier.

Nyårstvillingarna föddes på varsin sida om tolvslaget på sjukhuset i Tampa, USA.

– Nu kan de ha olika födelsedagsfester, säger pojkarnas pappa, till Abc news.

Mitt i nyårsfirandet blev det dags för blivande tvillingmamman Margarita att åka in till sjukhuset för att föda.

Barnens pappa väntade ute i korridoren medan hans fru skulle föda. Han var nervös eftersom hans fru genomgått en högriskgraviditet.

 

Enäggstvillingar

Lille Marcello föddes precis före midnatt och Stephano väntade tills det nya året hade räknats in.

Pojkarna är enäggstvillingar och föddes tio veckor för tidigt.

Trots att de är lika gamla hamnar de i olika årskullar.

– Det blir bra för de kommer att kunna ha olika födelsedagsfester, säger pappan Juan Velasco.

Pojkarna vårdades i dag på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset. Läkarna räknar med att hela familjen kan åka hem om sex veckor.


Ukulele

Idag har jag övat på att spela min ukulele. (jag köpte en väldigt billigt för några dagar sen) Problemet är att med billiga ukuleles så tar det en tid innan dem stabiliseras. (Så att det tar längre tid innan dem blir ostämda) Men men, jag övar vidare även om jag har fått ont i händerna. Om jag blir tillräckligt säker kanske jag lägger upp en video men vi får se haha.

Leave me the F*** alone!!!För ett och halvt år sen var jag ute på en totalt misslyckad dejt med en kille som jag inte tar upp namnet på.. Hur som helst, det slutade illa eftersom dejten var en katastrof och jag kollade upp honom på nätet och det stod att han var 28 och inte alls 21 som han sagt. Jag var 19 då. Hur som helst konfronterar jag honom med det i ett sms som anledningen till att jag inte ville se honom mer och han börjar skriva massa sms om att det är jag som är värst för han kanske ljög men jag hade kollat upp honom på nätet (och därför avslöjat honom) och det gjorde mig till en massa fula saker. Och man vill ju inte bli kallad för fula saker! ;)

Hur som helst, jag bad honom att ta bort mitt nummer och aldrig höra av sig igen. Jag trodde det var det. En månad senare så får jag ett mess där det står typ "hur e det med dej? kan vi inte ta en fika nån gång?" från ett okänt nummer. Jag frågar vem det är, han svarar att det är han. Jag skriver till honom att jag har pojkvän (vilket jag i och för sig inte hade) och att jag vill att han slutar höra av sig igen. Det här har nu hänt 5-6 gånger. Han väntar typ 1-2 månader i mellan försöken. Nu har det dock inte varit på ett tag så jag var oförberedd.

Så jag fick ett mess ikväll där det stod:
 "hur är det snygging händer något ikväll skulle gärna träffa dig puss"
Jag skriver att han antagligen skickat fel eftersom jag inte hade hans nummer. Jag får till svar att det är:
 "(hans namn) från st eriksplan om du minns"
Jag skriver:
 "från typ ett år sen?"
Han:
 "så länge sen kan det inte vara"
Jag:
 "messa mig inte igen"
Han:
 "E det inte Sofie från ***** (där jag bor)?"
Jag:
 "Messa mig inte och ta bort mitt nummer från din mobil"


Jag hoppas ärligt talat att han fattat vinken den här gången.

sssssssssh


Klicka på bilden för att komma vidare


Nyår! (Sorry för bilderna e skit, glömde kameran hemma så blev mobilkameran istället)Igår var det nyårsafton, om du nu inte visste det. Jag firade den med några av mina bästa vänner nämligen Amanda & Alex. Självklart glömde jag kameran hemma och därför suger kvaliten på bilderna. Hoppas kunna uppdatera typ imorgon med bilderna Alex tog.

"Kvällen" började med att jag och Amanda åkte hem till Alexandra vid 14tiden för att göra oss iordning för att sen åka till Alexander för att handla lite mat. Det blev oxfilé, potatisgratäng, sallad och bea! Det var så himla gott! Förutom vi 4 så var även Alexanders pojkvän Micke där, Kim och Mickes granne. Vi var hedersgästerna eller vad man kan säga och sedan kom det också en massa annat roligt folk som jag inte har en aning om vad någon heter för..... jag var lite lagom lullig sådär..... *host*

Vi pratade lite om efterfest med Joel och kanske Gustav också men jag kommer inte ihåg så bra, men sen blev vi trötta och försökte få tag i en taxi.. Vilket inte gick, surprise surprise! Joel ville typ att vi skulle till hökarängen men eftersom vi inte visste vart det var och var nästan hemma hos Alexandra så sket vi i det och åt nudlar istället!

Ooh, just det ja. Vi råkade stöta på Tor i liljeholmen. Stackarn hade fått sin jacka stulen men han verkade glad ändå. That's the new year's eve spirit! :D

Nu ska jag gå och somna på soffan! Chao bitches! ;)

Vad varje förälder vill höra......

Jag e fett packad just nu.


men jag e iaf hemma hos alex... hon tappade precis hela paketet med nudelkryddor i kokande vatten..................

det känns tryckt... tryggt...?????

RSS 2.0