Konfa

Idag var jag och familjen och firade att min syssling konfirmerade sig. Det var inte direkt kul. För det första fick vi inte vara med i kyrkan (vilket gjorde att man inte riktigt fick känslan för de hela, men sen hade vi nog inte orkat med det heller) och för det andra så kändes vi märkligt nog väldigt ovälkomna bland släkten. Det här är ju i och för sig den sidan av släkten vi bara träffar på födelsdagar och midsommar men ändå. Det brukar alltid vara väldigt familjärt. Kanske har vi drivits ifrån varandra under åren men det kändes ändå väldigt skumt och rätt så sorgligt. Inte min favorit dag direkt. Jag är helt slut, men inte bara därför. Jag ska gå och lägga mig nu, och klockan är bara 22. Tragiskt men va fan, var dygnet runt vaken för en dag sen och sov "bara" 11 timmar igår. Hur ska man klara sig på det liksom?

Good Night!

Masquerade - Paper faces on Parade

Vid 12-tiden idag drog vi in till stan för att shoppa lite till min maskerad. Jag hittade den här klänningen på flirtfashion. Den skulle kostat 1300 men jag fick den för 260 kr för dragkedjan var trasig. Ska byta dragkedja och köpa en underkjol och en hatt (den ingick inte) och så har jag i stort sett min outfit klar. Eller jag ska få mormor att byta dragkedjan. Lite awkward men men vad ska man göra.Jag kan inte sy. Alex försökte hitta ett par gladiatorskor och hon lyckades. 

Efter att vi köpt klänningen från den bitchiga expediten så gick vi till Sawadee för att möta upp Priebe och Kim. Det gick så där. Det finns tydligen 3 st Sawadee inom en 30 meters radie vid kungshallen. Vi gick och satte oss på den på bakgatan medan Priebe och Kim på en med uteservering. Dit gick vi också sedan för det var verkligen mycket mysigare. Lunchen var verkligen jätte nice. Vid picknicken förut hade jag inte fått upp någon bild riktigt på hur Kim var men han var trevlig och sa att jag kunde få låna en bok om säljteknik eftersom jag börjar mitt nya jobb på siba på måndag. (kan verkligen fortfarande inte fatta att jag fått jobb!) 

Sen bar det av till Buttericks för att kolla hatt men jag hitta ingen bra. Ska gå och kolla typ någon BR. Det börjar verkligen dra ihop sig nu. Jag ser verkligen fram emot festen OCH att fylla 20. Även om jag gör det först dagar senare. Changeling

Igår åkte jag spontant till Alex (hon visste om att jag skulle komma) och vi träffades upp i Mölnvik för att hyra film och köpa mat. Vi åkte moppe till Gustavsberg C vilket var jättekul men först var det lite scary för jag var inte van att åka moppe (2 år sen och då styrde jag själv) Men det var asnice fram tills vi höll på att bli överkörda av en bil på parkeringen. Vi gick in och hyrde film, nämligen Changeling, Bröllopsduellen och The spirit. Sen åkte vi tillbaks till Mölnvik för att köpa mat och något gott att äta.

Det blev rätt mycket. Kycklingfiléer hade vi redan, men vi köpte pommes, jordgubbar, baguette, glass, chokladbollar, jordnöttsringar, kakor och 3 1,5 liters cola. (Man fick en gratis film om man köpte 3 st, och filmen var The Age of innocents och verkade helt ok) Vi betalade och sen försökte vi packa ner allting i hjälmuttrymmet på moppen. Där gick rätt mycket ner men vi var fortfarande tvungna att ha en påse fast hållen på en krok vid fotuttrymmet på moppen och så. Sen var jag tvungen att ha min handväska som en ryggsäck (den hade legat i hjälmuttrymmet tidigare) och det såg helt löjligt ut. Ska försöka få bilden på det av Alex. Sen bar det av hem till Alex. Det kändes lite som tio små moppepojkar. 


Efter det att vi kom hem till Alex började vi laga maten. Jag gjorde vitlöksbrödet och tsatsikin och Alex gjorde den vitlöksmarinerade kycklingen. Mmmm god andedräkt... men det gjorde inte så mycket för Helvete vad gott det blev! Vi satt och åt under tiden vi såg Changeling. Det var verkligen en sevärd film även om början var lite tråkig. Men vi märktes hur vi drogs in i den. När den började hade vi mest pratat om hur tunn Angelina Jolie såg ut och lite typ om hennes privatliv och lite om hennes andra filmer och lite om John Malkovich. Men ju längre filmen gick desto tystare blev vi och sen blev det bara att vi satt och sa saker som typ "Asså jag har värsta klumpen i halsen" "Jag vill att det ska sluta lyckligt men inte föör lyckligt" "Kolla håret på mina armar" "Om jag hade en son skulle jag krama honom och inte släppa taget om honom just nu". Vi var verkligen berörda och vi typ grät under flera ställen av filmen. När filmen var klar var vi emotionellt dränerade. 

Vi försökte se Bröllopsduellen också men det gick verkligen inte efter Changeling. Allt verkade bara så Bull shit (vilket det oftast är i Rom-Coms men för mycket nu) Vi satt uppe och pratade istället. Vid 2 tiden gick vi ner till Alex rum för hennes föräldrar skulle sova så vi tänkte se på The Spirit där. Vi försökte men det slutade med att vi bara pratade om allt och ingenting. Det var verkligen bra för jag har velat säga vissa saker men inte vågat/hitta orden för innan det så det var bra att vi fick ur oss det. 

Det läskiga var, eftersom både inte ätit socker på en vecka ungefär, så var vi båda så speedade. Det gick verkligen inte att sova. Och vi åt inte ens upp en 3e del av vad vi köpt. Så när jag skriver det här har jag varit vaken i 36 timmar. Förutom någon halvtimme jag sov för typ 3 timmar sen. Jag är trött. 

Working hard or Hardly Working?

Idag hände något mycket oväntat. Vid 2-tiden ringde en kille och frågade om jag fortfarande var intresserad av att jobba på Siba. Jag svarade Ja. Han sa att han skulle återkomma under dagen med en tid. 

Han ringde mig en halvtimme senare: "Kan du komma kl 16?" Jag svarade att jag inte kunde det och om det fanns någon senare tid. Han sade "Ja, klockan 18" Jag svarade att det var jättebra och att vi skulle ses då.

En timme senare. Han ringer ytterligare en gång "Kan du komma 1745 istället?" Jag svarade att jag kunde det.

Så klockan 1745 står jag utanför affären. Jag går in och går fram till Informationen och frågar efter "Chefen" (han som ringt) och killen jag frågade hjälper mig till personalrummet. All personal verkar vara jättetrevlig och rolig. 

Så jag möter "Chefen" och hans medhjälpare i personalrummet. Intervjun börjar. Första frågan är självklart: Berätta om dig själv. Jag hatar den frågan för jag vet aldrig vad jag ska svara. Möjliga svar blixtrar förbi i mitt huvud "Jag är 19, fyller 20. Jag är 170 cm. Jag har blå ögon. Jag har ingen aning om vad jag ska svara på den här frågan!" Till slut svarar jag helt ärligt (de va säkert ingen paus alls) att jag tyckte jag var dålig på den frågan men att jag var social och trevlig och intresserad av många olika saker, teknik bland annat. Jag pratar på och dem ställer frågor. Jag ställer någon fråga, dem svarar. Dem berättar lite allmänt om företaget. (Vill inte säga vilket) Så där håller det på ett tag. Jag svarar öppenhjärtligt och ärligt, för jag är verkligen verkligen dålig på att ljuga. Det bara inte går. 

Roligast var nästan när jag skulle svara på vad jag var bra alt. dålig på. Så Chefen frågar: Vad är du bra på? Jag svarar att lösa problem, jag är flexibel och lite annat. Sen frågar han: Vad är du dålig på? Jag svarar: (efter en tids tänkande) Alltså, jag gillar mig själv rätt mycket så jag har svårt att säga någonting jag är väldigt dålig på. Var på Medhjälparen frågar På ett egensinnigt sätt? Nej nej nej, säger jag, utan mer att jag vet att jag har saker kvar att lära och att jag vet att jag är mindre bra på saker men ingenting jag känner att jag är jättedålig på. Efter ett tag så säger jag att jag är dålig på tider om jag inte skriver ner dem, vilket är anledningen att jag har mobilen med hela tiden. Men på det hela taget så gick intervjun väldigt bra.

Efter 1,5 timme så ringer min mobil igen. Det är chefen. Han ville bara säga att jag FÅTT JOBBET och han ville meddela det idag så att jag inte behövde ligga och oroa mig i natt! Snacka om schysst, men snacka om att jag äger! Dem har intervjuat folk i stort sett hela dagen, och skulle intervjua folk imorgon också. Men jag klassa ut dom! Woho! Det var en väldigt stor självförtroende boost men det som känns bäst är att jag nu har ett betalande jobb. Jag har inte diskuterat lön än men jag ska dit imorgon igen för att skriva på lite papper så vi lär ju ta det då.

Efter samtalet sprang jag ner för trappen, ned för trappen i källaren (vilket man INTE ska göra eftersom fallrisken är ungefär 97%) för att berätta det hela (jag lyckades att inte ramla) bara för att upptäcka. Han var inte där. Jag sprang upp igen (bara en 89% fallrisk) och skrek efter honom men han var inte inne. Gick ut, ingen där. Ringde mamma. Var tvungen att berätta det för någon, samtidigt kom pappa in (vet inte vart han kom ifrån) och halv skrek att jag fått jobbet. Sen ringde jag Priebe. Jag var hysteriskt glad över mitt jobb, och han över sin nya MacBook (grattis priebe) så vi satt i en halvtimme och typ skrek och skratta i kör. 

Litet klipp från Monty Python.


Så här glad känner jag mig!

http://addictedImage.deviantart.com/art/ohai-76964791


Vill man va fin får man lida pin


Ajajaj

Idag har jag mest suttit och jobbat hemifrån eftersom jag mått lite illa. Igår kväll ritade jag också bilden nedanför. Jag blev rätt nöjd faktiskt. Det är egentligen ett foto av en kompis men jag ändra ansiktet & håret för att få en lite mer "Julius Ceasar"-feel över de hela.

Tillbaks till idag. Jag insåg att det var EN VECKA kvar tills min lillasyster tar studenten. Gud va hon är vuxen. Haha kanske inte. Så jag började måla en målning jag tänkt måla ett tag nu. Men jag har hela tiden skjutit upp det och skjutit upp det för att jag inte riktigt vågat. Det var en svår tavla att måla. Men men, there's no time like the present och jag vet inte när jag har tid att måla igen så idag lite innan klockan 20 satte jag mig ner och började måla. Jag satt framåt böjd på golvet och hade en kartong som underlägg. Det tog nästan 5 timmar. Min rygg håller på att dööööda mig men det var det värt. Jag är 90% nöjd med tavlan och jag tror inte jag kan göra det bättre.

Hon får vara nöjd ändå, men av risk av att hon kanske läser min blogg får jag vänta med att ladda upp bilder på tavlan förrän om en vecka. 

Men här är Ceasar bilden ialla fall.


sol

Idag har jag inte skrivit om något. Mest för att jag inte haft något att skriva om. Jag har solat. Det är det jag gjort idag. Jag har en lätt bränna.

Det är inte mina bilder det här, men det är vad jag tänker på.


Bristande kommunikation

För ungefär 60 minuter sen slutade mitt internet fungera. Det började fungera igen för typ 2 minuter sen.

Jag har aldrig känt mig så naken och sårbar. Eller i alla fall inte på väldigt länge. Det är nästan löjligt hur beroende av kommunikation jag är. Jag var t.o.m tvungen att messa dem jag pratade med på msn för att förklara att mitt internet var nere. Det var verkligen panik där ett tag. Att jag ens erkänner det. Usch, gud va pinsamt. Det kanske finns värre saker att vara beroende av, men det är dem där små beroendena, som man inte riktigt är medveten om (innan dem tas iväg ifrån en) som är dem värsta. Det kan vara socker, koffein, internet eller vad som helst som man inte riktigt tänker på.

Beroenden kan komma i många olika former

Porträttserie: Vänner del 2

Ja, egentligen hade jag tänkt rita Elli och Effie idag också men jag hittade inga inspirerande bilder på dem. Inga som verkligen speglade deras personligheter så då fick det vänta lite. Däremot ritade jag av Emilie (Emolie.. kommer inte ihåg hur de stavas... ;P) Jag tycker den blev jättebra, men det kanske bara är jag? Men jag pallar inte hur skumma bilderna blir av min kamera. Jag vet, jag borde scanna dem, men har ingen scanner.... Go figures liksom...

Emilie

Middagsbjudning

Lördagen började med att jag vaknade kl 14 och insåg att jag sovit i tolv timmar. Jag hade gärna sovit längre men jag var tvungen att åka till Amanda i Kista kl 16 för vi 2 och Alex och Priebe skulle äta middag och umgås. Det ville jag ju inte missa så jag kastade mig upp ur sängen och satte mig vid datorn. Där satt jag en timme och gjorde istortsett ingenting. Sen skyndade jag mig ner för trappen för att kunna avnjuta min frukost i lugn och ro var på jag sminkade mig, klädde på mig och packade lite saker och begav mig av mot bussen. Amanda hade bett mig komma 16 30 istället för 16 15 eftersom Alex och Priebe har en tendens att komma försent. Självklart var det just den här gången dem inte gjorde det. Vi gick runt i Kista och köpte det vi behövde för att laga mat.

Det blev kyckling, pommes och tzatziki. Så himla gott! Vi spelade lite sällskapsspel och så. Jag vann båda spelen (och Priebe var en stor del av att jag vann andra spelet eftersom vi spelade i lag) Men det som var absolut roligast var de väldigt djupa diskussionerna om EU-valet, rasism, religion och andra djupa ämnen. Helt seriöst så diskuterade vi det. Det blev rätt intensiva diskussioner eftersom vi inte riktigt har samma åsikter. Det är antagligen därför vi är så bra kompisar.

Så här är dem söta små puss-ungarna!Sen gick vi och lade oss klockan 2 för att gå upp vid 12. Efter det så gick vi igenom massa roliga böcker Amanda hade fått av Priebe och Alex under åren. Ett fotoalbum om oss 4 och Amandas Holy Bible. Fotoalbumet är rätt självförklarande, även om Alex gjort ett grymt jobb med det! Amandas Holy Bible är en bok där Amanda ska bikta sig om alla hennes "naughty" tankar och sen utföra en massa skumma uppgifter Priebe kommit på. Däribland dra ner kalsongerna på en skyltdocka och sedan svara på en serie frågor om upplevelsen. Det var en rätt intressant läsning.

Brothers Bloom

Igår gick jag, Madde, Effie och Emma till Medis för att se the Brothers Bloom. Filmen var faktiskt bra men helt annorlunda än vad jag tänkt mig. Innan så tänkte jag att det skulle vara Adrien Brody och Rachel Weisz som skulle göra filmen bra. Jag hade hälften rätt. Rachel Weisz var absolut lysande och jag och Madde hade svårt att inte skratta högt i stort sett hela tiden när man såg henne på skärmen. Annars var det Rinko Kikuchi (Bang Bang i filmen) som var nästan lika rolig. Helt hysteriskt. Så den var annorlunda men väldigt bra. Jag rekommenderar den. Fast den var inte så bra. Eller ialla fall inte så att du ska få upp dina förväntningar. Ditt bra och mitt bra kanske skiljer på sig.

Här är i alla fall trailern:Efter filmen så gick vi först och tog en öl på ett ställe jag inte kommer ihåg vad det heter. Det låg i Skanstull och vi hade lite problem att hitta dit. Där satt en gammal gubbe och stirra på oss hela tiden vi var där. Eftersom det var tråkigt så drog vi vidare till Bonden i Medis. (lite onödigt att åka fram och tillbaka men ändå) På Bonden var det 80-talstema med ett lite varierant resultat. Man kände igen ungefär hälften av låtarna så för oss blev det ett väldigt springande av och på dansgolvet för vi ville bara dansa till låtar vi kände igen. Men annars var kvällens drink väldigt god (och billig, 68kr för en 5a) så jag och Madde tog 2 varsina. Tyckte lite synd om Effie, hon satt mest i ett hörn eftersom hon var så trött och blev raggad på av typ skitmånga (de flesta lite töntiga).

Sen blev klockan 00 och vi hade inte hört en låt vi kände igen på en halvtimme så Madde jag och Effie ville gå men Emma ville vara kvar. Eftersom Effie är så snäll så stannade hon kvar med Emma medan jag och Madde gick och satte oss på donken. 5-10 minuter efter kom Effie. Sen åkte vi hem förbi Spånga Station och Mamma insisterade på att hämta mig vid Spånga Folkan (vilket är typ 1 km ifrån där jag bor) och just den här gången var det kanske tur för Mamma såg en kille gå av bussen samtidigt som jag men när han såg att jag gick mot bilen så slutade han gå efter mig. Usch liksom. Jag kom hem vid 2 tiden.

Här är en bild på Emma, Madde och Effie ifrån balen i nian. A long time ago.

Här är Emma Madde och Effie på balen i Nian.


Heavy load

Idag har jag i stort sett inte fått nånting gjort. En sån där jättetråkig dag där man bara har ont i nacken för att man "bär för tungt" så att säga.. Jag har inte ritat någon person idag, mest för att jag ids icke och att mitt huvud gör ont så att sitta framåt böjd över ett ritblock är inte det bästa just nu. Men jag laddar ändå upp den här bilden som jag gjort förut för skojs skull. Eller mest för att ha något att lägga upp..

Man e väl infödd, man har väl koll... Jag äger ingenting men jag har storstadskontroll.

Nu har cirkeln gått runt, nu har jag börjat lyssna på disney musik igen! Ujujuj...
Barnsligt? Skulle inte tro det va?
Är det början på en 20års kris? Kanske.HULA HULA!!!

 
Från Oliver & Gänget.Det är seriöst han som sjunger båda delarna!!! omg liksom

Porträttserie. Vänner. Del 1.2

Hade inte tänkt rita den här förrän imorgon, men gjorde det idag ändå. Jag blev jättenöjd med den. Fast fotot blev inte så bra.

Priebe IdealPriebe

Poträttserie: Vänner. Del 1


Idag

Idag har varit väldigt upp och ner. Asså inget dåligt, men en sån där BLAAAH dag där inget direkt händer. Eller ja, varken jättebra eller jättedåligt. Det händer ju alltid något liksom.

Jag har bestämt mig för att göra 2 saker:
1.
Jag ska ta betalt för att rita eller måla porträtt/måla av landskap osv. Inget jättedyrt, typ en blyertsteckning i A4, 20-30 kr beroende på svårighetsgrad/hur mycke den täcker. Om det är stor efterfrågan KANSKE jag måste gå upp lite i pris men fortfarande helt rimliga priser I promise! Sen typ diskutera fram ett pris som täcker både duk+ev.ram+lite extra ifall någon vill ha en akrylmålning.
2. Jag ska rita en serie teckningar föreställandes mina vänner som jag ska lägga upp här på bloggen. Jag kommer inte gå i någon speciell rangordning om vi säger så utan bara lägga upp lite bilder litet random efter jag ritat dem.

Annars har väl dagen varit ungefär så här:


Sen måste ni gå in på min kompis Priebes blogg!
 Han är en helt underbar människa och skriver väldigt roliga inlägg om typ allt. 
Klicka på bilden för att komma vidare till ett videoklipp på honom "och mig".


Dagen efter. Alltid lika roligt...

Barn, det här är en läxa om att inte använda för mycket hårspray. Det skadar inte bara naturen utan får håret att behålla formen alldeles för väl och stelt. Var försiktigt så att håret inte bryts av.2 små fyllon balanserade!

Ja, de kan man säga om mig & Priebe när vi försökte ta oss hem igår. Det var... ähum. intressant. Först gick vi från Tovas fest till busshållplatsen (genom ett byggområde) som låg 2 km bort. Där kom Priebe på att han hade glömt sin mobil hemma hos Tova. Det kanske inte var så jättebesvärligt, om det nu inte hade varit så att jag inte kunde gå i mina skor. Mest för att spännena var lite för komplicerade för mej och jag har svårt att hålla balansen i dem nykter för de är lite för stora. Det var grus i stort sett hela vägen eftersom dem höll på att bygga om så mina fötter gjorde stört ont. Dessutom hade jag bara på mej ett lakan (toga) och en tunn jacka så jag höll på att frysa ihjäl.
Så vi går på den mörka vägen, fram och tillbaka. Vi passar på att spela in flera filmer... Väldigt bra, inte helt korkade filmer där vi bara svamlar. Utan väldigt sofistikerade och glamorösa filmer. Fulla med ego och vodka. Vi sitter ungefär 30 min på busshållplatsen och spelar in fler videos och pratar med ett gammalt par. Dem var stört sköna. Det har gått flera bussar förbi och vi börjar undra vilket som är vår buss. Varför kommer inte 433an eller 434an? Vi ringer Alex. Vi skulle tydligen hoppa på 474an till Grisslinge först och sen byta. Vilket vi inte visste. Vi har missat åtminstone en 474a. Vi hoppade på nästa buss och begav oss av hemåt. Lite missöden hände på bussarna som vi inte ska gå in på. Men jag gick i alla fall av på den främre dörren och där satt en kille som frågade mig om jag kände Elli för han kom ihåg mig från hennes skiva tydligen. Jag sa att det var min syrra sen hoppade jag av.

Landsvägar är svåra saker alltså. Det kan Priebe vittna om. Så vi går längst vägen mot Alexs hus. Hon bor kanske 500 m från där vi gick av bussen. Saken är den att det är diken längst vägen. Priebe gick ungefär 20 meter framför mig för jag hade jätteont i fötterna och kunde knappt gå. Eftersom vi är lite runda under fötterna har Priebe lite problem med att hålla balansen. Ena sekunden går han längst vägkanten och helt plötsligt ligger han i diket på sidan av vägen. Han kravlar sig upp och börjar gå mot Alex igen. Fast inte riktigt mot Alex ändå, snarare går han diagonalt över vägen och jag hinner precis ropa Priebe gå åt höger innan han är på väg ner i diket igen. "Katastrofen" undviks och Priebe börjar gå diagonalt över vägen och är på väg mot diket igen. Jag, som går bakom, börjar skrika vänster och höger och rakt fram lite om vart annat för att hindra att Priebe ramlar ner igen. Sen var vi hemma hos Alex.

Jag brukar alltid ha väldigt svårt att somna när vi 4 sover ihop. Det är alltid som en orkesterer av snarkningar och eftersom det är jag som somnar sist är det jag som "lider" av det. Inte den här gången! Jag går ner i Alex rum, lägger mig på madrassen, tar på mig täcket (jag har ju redan med mig lakan) och somnar. Underbart!


Alla snubbar vill ju vara katt

Igår var jag, Priebe, Amanda & Alex på Tovas 20 års fest. Maskerad är väl ett rättare ord, och det var disney tema. Jag var Meg från Hercules. Priebe var Georgette från Oliver och Gänget. Amanda var Nasse från Nalle Puh och Alex var Mimmi Pigg. Men tidigare under dagen var det också "roligt".Jag hade med mig stört mycket grejer (en hel sportbag full) Vilket kändes extra weird eftersom jag bara var iklädd ett lakan. I alla fall den där fucking bagen vägde fan ett ton. Så jag kommer självklart för tidigt (aldrig att priebe är sen ;P) och måste över telefon försöka hitta ett par vita jeans och ett par vita strumpbyxor åt Priebe. Konkandes på den där bagen. Ingen rolig historia. Så sen kommer Priebe och vi springer upp och ner för drottninggatan mellan Åhlens city och Weekday. Jag fic i alla fall Priebe att bära bagen då eftersom jag varit så snäll och letat igenom hela Åhlens city. Vi hittar byxorna på Weekday. Skyndar till hötorgets tunnelbana (läs springer) och hamnar på tunnelbanan när Priebe kommer på att han antagligen inte kommer hinna till systemet i Mölnvik (där vi ska handla maten med alex sen) så vi frågar ut dem som sitter nära oss i vagnen för att få reda på vart närmsta system ligger. Det ligger i Skanstull. Vi åker dit. Jag väntar i tunnelbanan medan Priebe springer vidare på egna äventyr. Han är borta väldigt länge. Tydligen hade polisen kommit och börjat slussa ut folket för det var brandfara. Han lyckades prata sig kvar och kom tillbaks med halva systemet i väskan. Efter allt drama lyckades vi bara vara 1,5 timmar försenade till att möta Alex i Mölnvik för att handla maten.

Jag började rätt snart med att fixa med mitt hår. Det blev inte så himla bra och det tog ändå typ 3 timmar att göra för att lockarna höll sig inte. Jag förstod mej inte på den så jag kanske hade på fel inställning. Men men. Vi sminkade oss, lagade mat och bytte om. Vi kom faktiskt iväg i tid vilket är första gången för oss skulle jag tro. Här är några bilder på oss.

   Vi lyckades inte att ta några jättebra bilder direkt, för min kamera suuuger. Det är bara en sketen mobilkamera men ingen hade med sig och Alex kamera hade inget batteri.

Festen var väldigt väldigt roligt! Jag tänker inte gå in för mycke i detalj. Men jag och Priebe + vårt lag kom 2 i Jeopardyt om Disney. Amanda och Alex drog hem tidigare och lämnade mej och Priebe ensamma att ta oss hem till Alex.

Några bilder jag ritade igår

Jag tycker dom blev rätt så bra: Enjoy. (tog foton av dom, har ingen scanner så ljuset e weird)


Pausunderhållning + Resultat

Snabbrepriser... Artister målar på en vägg. wooho... Röstningen avslutad.

Pausunderhållning:


Folkdanser från olika länder: Kan bli intressant. I den här ordningen:
Spanien (njea), Ungern (viga), Bulgarien (snabb, snabbare, snabbast), Grekland (Älskar låten) och Ryssland (Avancerat! & glatt... Vackert!)
Föredrog förra semins pausunderhållning.

Korta bitar av låtarna som redan är direktkvalificerade (läs längre ner för omdömen)

Jag vill att dessa låtar går vidare: Azerbadjan, Ukraina, Ungern och Serbien. Sen kan Albanien, Estland, Moldavien och Cypern.

Svante!

Plats nr 1. - AZERBADJAN! WOHO! min förhandsfavorit.
Plats nr 2. - Kroatien - Harry Potter kopian som jag inte ens kom ihåg, trevligtrevligt.
Plats nr 3. - UKRAINA!!!!! YAY!!!! GLADIATORER PÅ LÖRDAG!
Plats nr 4. - Litauen.. Hatt-mannen.

Plats nr 5. - Albanien. Yay!
Plats nr 6. - Moldavien! Glädjeyra!
Plats nr 7. - Danmark. Fucking ronan keating kopia...
Plats nr 8. - Estland! woho!
Plats nr 9. - Norge... Jajaja... han lever väl upp till hypen i finalen??
Plats nr 10. - Grekland. Fan... lite tråkigt.


Eurovision semi 2. Hjärna vs Hormoner.

Låt nr 1. Kroatien - Sångaren ser lite grann ut som en bitig harry potter, tråkig sång i framförd i svarta kläder. Tjejen sjunger också bra, väldigt konstlat scenspråk. Lite Carola varning på fläkten
Låt nr 2. Irland - Alltid kritisk till instrument på schlager scenen. Det här låter exakt som en annan låt. Tråkig mes-rock. Har jag hört den här låten förut????
Låt nr 3. Lettland - Har sångaren en hjärnblödning? För att ha en sån dålig låt borde sångaren va skitsnygg, men ICKE! men + för vodka.
Låt nr 4. Serbien - AFROT!!! skön låt, roliga utstyrslar. Synd att man inte förstår va dem säger. Så härlig röst!
Schlagerexperten Amanda om betydelsen i Serbiens låt:

"Dragspelspop där Marko Kon i vit-mans-afro basröst-viskar sig igenom en buskislåt om hur tjejer bara vill ha honom efter han har blivit rik."

Låt nr 5. Polen - Lika skeptisk som jag e till helsvart är jag till helvitt. Tråkbalett. Fin låt men hon sjunger lite FÖR falskt. Filmmusik, vilket oftast är okej, men inte i schlager.
Låt nr 6. Norge - Jag förstår inte hypen. han är ful, verserna suger, texten är banal. Refrängen rättfärdigar det väl halvt och att han spelar fiol. Åååååh manliga gymnaster! snygga men tråkiga kläder.

"Reklampaus" Gamla gummor pratar. Dana international. Ruslana. Dima Bilan!!!

Låt nr 7. Cypern - Är det bara jag som tänker på Christine i Phantom of the Operah? Lite Alanis Morrisette. I like it. Lite naiv å trevlig scenshow också.
Låt nr 8. Slovakien - Tråk i svart & vitt. lite *äuhm* små falskt på sina ställen... instrument på scenen igen... tråktråk i helskägg.
Låt nr 9. Danmark - Det låter som Ronan Keating. På alla sätt. (har ronan dubbat de här?) sångaren påminner om honom också. Cowboy hat... Seriously...
Låt nr 10. Slovenien - Jag gillar den här låten. Dramatisk är  bara förnamnet. Fast för mycke musik. Fiol killarna va snygga (speciellt han me lugg), men inte han me minicellon.. Beigea kläder är oftast fel. Speciellt om man är blek å blond. falskt på slutet.
Låt nr 11. Ungern - Skum text, dålig sång, ROLIGA KLÄDER!!! kan någon säga kom ut ur garderoben? Alcazarvarning. Gillade videon bättre. (bättre sång & "snyggare" kläder)
Låt nr 12. Azarbadjan - Svenskt! Men det är inte därför den är bra! Hoppas hans röst håller. Kan någon säga sommarhit? Kläderna är tveksamma och Arash ser lite skum ut. Men de här e bra! ELD! Instrumentet drar ner det hela! Marilyn Monroe-varning. Jag kanske e partisk, men det här är fan bäst än så länge!
Låt nr 13. Grekland - Vitt och svart? Weird koregrafi. TA AV DEJ TRÖJAN! dålig sång, tråkig låt. haha rullband. Han har definitivt blivit äldre...
Låt nr 14. Litauen - Svart och vitt? Instrument? Hatt? Tråkig låt. Söt kille. Sjunger OK. DET BRINNER I HANS HAND!
Låt nr 15. Moldavien - Är hon typ 60? För gammal för den kjolen iallafall. Folkdans? Seriöst? Amanda tycker hon ser ut som Shirley Clamp. Men de e väl ändå inte henne man tittar på? SÅ SÖTA KILLAR I BAKGRUNDEN!
Låt nr 16. Albanien - Det här va weird.. Grön klitterkule-man i utsvängda byxor... 2 kabuki-spelare. Rätt söt klänning. Småfalskt men de kan man leva me (speciellt jämfört me dom andra låtarna) Jag gillar refrängen. Hon ser lite blåst ut.

"Reklampaus" DIMITRIIII!!! <3<3<3 Man fattar inte va han säger, men snyyyygg är han

Låt nr 17. Ukraina - Världens porrigaste video... Världens porrigaste nummer. YAAAAAAY GLADIATORER!!!!! :D:D:D:D Jag vill va henne just nu. Muskler... Gillar låten också! GLADIATORER!!!! <3<3<3 UKRAINA FTW!
Låt nr 18. Estland - Mörkt och gothiskt. Instrument... Jag gillar låten. Fint språk. Hon sjunger jättebra. 
Låt nr 19. Holland- DET HÄR ÄR SÅ JÄVLA DÅLIGT! DET HÄR ÄR ETT BIDRAG ALLA BORDE KOLLA PÅ FÖR ATT SE VAD MAN INTE SKA GÖRA!!!! ABOMINATION!!!


Uppdatering

Så nu ser blåmärket ut så här:(det är inte samma plåster som förut, utan bara likadana) läkt rätt så bra? det skulle man kunna tro. Känsliga läsare varnas innan dem trycker på bilden nedanför för att se den i större storlek.Tycker det ser värre ut nu än vad det gjorde för 5 timmar sen. Vad tycker du?

Några små klipp från Eurovision

Ryska pausunderhållningen:Om den inte är lik den här låten så säg!
HETASTE NUMRET!!!!: (inte bara med tanke på pyrotekniken)

Let's have a Toga party. I already have mine on

Ok på lördag kanske vi ska på Priebes kompis Tovas disney-maskerad. Jag ska antagligen vara en av musorna ur Hercules. Liten rosa tvist på det hela för att festa till det lite. Nu återstår det bara att köpa brun-utan-sol och typ ett tygstycke att ha som bälte.

Det här var ungefär hur det kommer se ut. (håret kommer va fixat åtminstone men på ett ungefär)
EUROVISION - Pausunderhållning & Resultat

Snabbreprisen: Alltid lika rolig.

Programledarna: Värdarna är inte de bästa som funnits. Ingen av dem verkar kunna engelska eller franska. What's is this??? liksom... Dom verkar inte direkt ha publik stöd heller för den delen.

Ryssland skryter om sina bravuder senaste året.

En till snabbis.

Röstningen avslutats...

Pausunderhållning:
Hyllning av rysk kultur? Rysk militärkör som sjunger kalinka?! WOHO! FOLKDRÄKTER!!!
Man måste ju bara gilla det här. MILITÄR? Även om de e rosa å blått så e det en liten överdriven brist av självinsinkt, vilket både är skönt och skrämmande.
Oooh Tatu... jag gillar fan den här låten.

Av alla färdigkvalade låtar (england, frankrike, ryssland, spanien och tyskland) så gillar jag bara tysklands & spaniens bidrag. Englands låt är för pretantiös, frankrikes är en dålig edith piaf kopia och rysslands är bara massa skrik.

GREEN ROOM GUY!!!!!! han pratar goja men vad gör det?!

Svante Stockselius.

Ingen poänguppläsning, men det är fan skönt i en delfinal.

ÄR SVERIGE MED????

Plats nr. 1 Turkiet. Röda skorna.
Plats nr. 2 SVERIGE!!!! Skiter i att dom skrek 2 sekunder före!!! Vi e i  FINAL!!!
Plats nr. 3 Israel. Fredssången. haha "The most politically correct song of the contest"
Plats nr. 4 Portugal. Det var ju inte så bra. Tråktråktråk. Men vad bryr jag mig?? Vi är i final
Plats nr. 5 Malta. Tråktråktråk. Attityd-nacken gick vidare.
Plats nr. 6 Finland! Det var fan bra!!! :D Bara en "måste"-låt kvar!
Plats nr. 7 Bosnien Herzegovina... Nääää...
Plats nr. 8 Rumänien. Skogsnymferna...
Plats nr. 9 Armenien! Det var fan soft! Underbaraste utstyrslarna går vidare!
*Hoppas på ISLAND!!!*
Plats nr. 10 ISLAND!!! Alla mina favolåtar kom med!!!

VI KOMMER TILL FINAAAAL!!!! :D


EUROVISION! Recention av hormonstinn tonårstjej...

nr 1. Montenegro - Den va rätt så bra, dålig koreografi. För mycke 70tal. Bästa låten än så länge.
nr 2. Tjeckien - DET HÄR MÅSTE VARA ETT SKÄÄÄMT! Plus e lite rasistisk????
nr 3. Belgien - Dålig elvis imititatör.. ful e han också... sjunger ok, men låten e inte den bästa direkt. Älskar körtjejerna.
nr 4. Vitryssland - Cool öppningseffekt. Hockeyfrilla, yuh Quoored ahl de Pein! bra röst, ok låt.

nr 5. SVERIGE!!! - hon sjunger bättre nu än i globen på sångdelen än så länge!! tacky klänning. Hon ser mindre creepy ut nu också. lite rysningar faktiskt. Jag e säkert partisk (men brukar inte gilla sången överdrivet mycke i vanliga fall)

nr 6. Armenien - Inga & Anus.. etniskt. coola kläder, lite prince of persia. Lr ja, persiskt kanske XD Nice låt också.

"Reklampaus"
nr 7. Andorra - jag e lite emot att ha instrument på scenen, för det är ändå inte live. Barnslig sång.
nr 8. Schewizh.. Shewish... Schweiz? - Nä det här gillade jag inte, fast nästan ok....gitarristerna såg rätt så bra ut, vad jag kan se..
nr 9. Turkiet - Jag vill ha hennes kläder. Å HENNES SKOOOR!!!! Jag gillar låten, den e bra. 2 efter sverige! HET KILLE :D
nr 10. Israel - Fredsbyggande. Dom sjunger inte så överdrivet bra... Alltid fascinerad över hebreiska, turkiska och arabiska. Fina språk.

Me likey the green room guy.

nr 11. Bulgarien - Opera-pop. färgstarkt. Det är inte direkt snyggt... Sången e svagare än Marlenas låt. Seriöst? Vem klädde dom? Och varför sa dom inte nej? styltsnurren e mer imponerande än resten.
nr 12. Island - söt, disney-låt. Cool bakgrund, men det känns som askungen sjunger en ballad till Peter Pan.
nr 13. F.Y.R Makedonien - Pudelrock... Tråkig, pudelrock... inget händer. Nästan söt trummis.
nr 14. Rumänien - Skogsnymfer? Dålig sång, dålig låt (inte samma sak) inte ens sexigt gjort, vilket dom försökt att få till.
nr 15. Finland - ELD å TOPLESS HUNKAR I BAKGRUNDEN! Kan de bli bättre? Bra sång, förutom e-type imitationen.

"Reklampaus" YAY GREEN ROOM KILLEN! Naaaaw sötis!

nr 16. Portugal - Det här låter som nån annan låt. sommarhit förra året, fast på portugisiska... VILKEN? CANDYLAND! med en touch av mando chao...
nr 17. Malta - Hon sjunger inte lika bra som förgående år. Lr kanske hon gör. Fin bakgrund. Tråkig klänning. Hon borde röra på mer än på huvudet i sidled.
nr 18. Bosnien Herzegovina - snygga kläder på en not so snygg kille (the guy took a serious hit by the fugly train) TRÅÅÅKIG låt.


Bruised

Jag får väldigt sällan blåmärken, men nu har jag banemej fått ett. Inte konstigt kanske med den där baouta nålen dom stack in i min arm. (trevligt samtals ämne I know) Bildbevis:


Ett doktors besök senare

Idag var jag hos doktorn och satte in en p-stav. Inte för att jag ska ha en massa oskyddat sex utan för att ha något skydd förutom kondom och att jag är för glömsk för p-piller. Det blödde jättemycket precis efteråt så var tvungen att byta plåster när jag kom hem. De här var de enda plåsterna vi hade.

Idag har jag dessutom designat om HELA min blogg. Ingenting är istortsett sig likt! Hoppas det ser bra ut, jag tycker det i alla fall.

Hej Alla Glada!

Tjollahopp! Nu var det ett tag sen jag skrev! Tycker senaste inlägget var lite komiskt.

Kort sammanfattning av senaste 3 veckorna:

1. Börjat praktisera på min morbrors jobb. Det är verkligen lärorikt och roligt, men börjar för tidigt på morgonen!!! Det är enda nackdelen som jag kan komma på. I början var han kanske inte världens bästa chef, men han blir bättre och bättre för varje dag. Eller han är mer mentor än chef kanske, men han blir bättre i den rollen också. Han klassar i alla fall ut min förra chef, men sen så satte ju den chefen inte standarden så särskilt högt heller, för den delen.

2. Dejtat runt lite. Vill inte gå in på allt för många detaljer för jag vill inte skriva om sånt för mycket. Men dem har väl varit trevliga. Sen lever jag för drama så vet inte om jag skapar drama för att skapa drama eller om jag faktiskt inte bryr mig så mycket. Ok, jag menar, jag bryr mej verkligen om dem, en lite mer, men when push comes to shoves; så pallar jag inte med dem riktigt.

3. Jag har också kommit fram till att det antagligen beror på att jag inte vill ha en pojkvän, men jag tror att jag kanske ger det intrycket ibland. Antingen blir jag lätt förälskad eller så blandar jag ihop att jag bryr mig om dem + är attraherad till dem med känslan av att vara förälskad. Saken är den att jag tröttnar ganska fort. Det är svårt att säga vad jag vill ha när jag inte vet vad jag vill ha. Men jag vet att jag med 90% säkerhet inte vill ha en pojkvän innan sommaren. Jag vill kunna åka ut på äventyr och inte oroa mig för någon annan än de jag är med just då (kompisar inte killar)

4. Jag saknar att.... För privat tror jag... Tar upp det med särskilda utvalda inom sinom tid. Sorry.

5. Jag har inte direkt känt av en åldersnoja över att fylla 20. Alla mina kompisar har i stort sett haft det (i alla fall de som fyllt 20) men inte jag... Jag har räknat ner, sett fram emot och verkligen längtat-längtat-längtat till att fylla. Men nu börjar det närma sig en månad tills jag fyller år (35 dagar kvar närmare bestämt) och jag känner att jag börjar sakta men säkert känna mig mer och mer nojjig för varje dag som går. Det har liksom kommit smygandes på mig. Det har tack och lov inte börjat bli allvarligt än. Men jag har kommit på mig själv att längta tillbaks till när livet var mindre krångligt, när tuggummin kostade 50 öre och man inte behövde tänka på killar eller sex och sånt.

 


Lite skillnad från då till nu kanske. Förutom solglassögons modellen!


Apropå det, vi gick till min lillasysters skiva för någon vecka sen. Förfesten var grym, partyt sådär. Förutom att vi sprang på en gammal lärare. (Är han inte lite gammal för den svängen, och är han inte förlovad var frågor Amanda ställde sig själv. Ok, jag ställde frågan om han inte var för gammal ;P)  Temat för festen var i alla fall Film-tema. Priebe gick som Paris Hilton (om man nu kan förknippa henne med film haha) jag gick som Lara Croft. Amanda sötisen gick som Pamela Anderson. Hon var fett klockren! Så på det hela var det väldigt roligt, synd bara på musiken.


RSS 2.0